ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή ο «ήρωας» που έκλεψε θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Στη φυλακή ο «ήρωας» που έκλεψε θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, που αρχικά είχε προσποιηθεί τον ήρωα που βοήθησε τους τραυματίες, εκμεταλλεύτηκε το χάος που προκάλεσε η επίθεση για να κλέψει μία τσάντα κι ένα κινητό τηλέφωνο

Ο Κρις Πάρκερ, ο άστεγος που είχε χαρακτηριστεί «ήρωας» του Μάντσεστερ από τα βρετανικά ΜΜΕ, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Μαΐου, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 4 ετών επειδή αποδείχτηκε πως έκλεψε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από τα θύματα.

Περισσότερα από 57.000 ευρώ είχαν συγκεντρωθεί για τον 33χρονο την επομένη του τρομοκρατικού χτυπήματος που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι πρόσφερε βοήθεια στους τραυματίες, ωστόσο οι κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας κατέγραψαν τον Πάρκερ την ώρα που έκλεβε τα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, νεκρών ή τραυματιών. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έκλεψε ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο θύματα. Το δικαστήριο του Μάντσεστερ τον καταδίκασε να εκτίσει ποινή κάθειρξης 4 ετών και 3 μηνών.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ο 33χρονος άνδρας διακρίνεται να σκύβει πάνω από μία τραυματία προκειμένου να της πάρει την τσάντα και κλέβει το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης εγγονής της που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Λίγο αργότερα χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο.

Πηγή: Independent

Σχετικές ειδήσεις