ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: O Τραμπ θα ζητήσει τη συνεργασία Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων

ΗΠΑ: O Τραμπ θα ζητήσει τη συνεργασία Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικάνων

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να τονίσει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους ότι τείνει το χέρι και ζητεί συνεργασία τόσο με τους Δημοκρατικούς όσο και με τους Ρεπουμπλικάνους, κατά αποσπάσματά της τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα εκφωνήσει στο Καπιτώλιο την ομιλία αυτή στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας), θα προτρέψει τα δύο κόμματα να συνεργαστούν για να εκπονηθεί ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση των αμερικανικών υποδομών, σύμφωνα με τα αποσπάσματα.

«Απόψε, θέλω να σας μιλήσω για το μέλλον που θα έχουμε, για το είδος του έθνους που θα γίνουμε. Όλοι μας, μαζί, ως μια ομάδα, ένας λαός και μία και μοναδική αμερικανική οικογένεια», αναμένεται να πει ο Τραμπ σε αυτή την ομιλία, στην οποία κατά τα άλλα αναμένεται να επισημάνει την καλή πορεία των χρηματαγορών και της αμερικανικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το διεθνές πεδίο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι σχεδόν όλα τα εδάφη που κατείχε ως πρότινος το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχουν απελευθερωθεί, αλλά «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει» για να νικηθεί η τζιχαντιστική οργάνωση.

«Είμαι υπερήφανος που μπορώ να πω ότι ο συνασπισμός για να νικηθεί το ΙΚ απελευθέρωσε σχεδόν το 100% των εδαφών που κατείχαν αυτοί οι φονιάδες στο Ιράκ και στη Συρία. Αλλά μένουν πολλά να γίνουν. Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας ώσπου το ΙΚ να έχει νικηθεί» ολοκληρωτικά, θα πει ο Τραμπ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα εκ των προτέρων ο Λευκός Οίκος.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις