ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βίαιες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο Καλαί - Τέσσερις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Γαλλία: Βίαιες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο Καλαί - Τέσσερις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Δεκαεπτά μετανάστες τραυματίες, τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε Αφγανούς και Αφρικανούς μετανάστες σε διάφορα μέρη στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να τραυματιστούν, τέσσερις από τους οποίους από πυρά, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ αναμένεται να φτάσει στην περιοχή στις 23:30 και να περάσει την νύχτα εκεί. «Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα, πηγαίνω απόψε στο Καλαί για να επιθεωρήσω την κατάσταση μαζί με τον νομάρχη, τον δήμαρχο της πόλης και τοπικούς παράγοντες», ανέφερε με tweet του ο υπουργός, που ταξίδεψε στην περιοχή με ελικόπτερο.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα, «επιστρέψαμε σε μια κατάσταση πολύ παρόμοια με εκείνη του 2015», το έτος που δημιουργήθηκε η «ζούγκλα», του Καλαί, όπου είχαν συγκεντρωθεί έως και 8.000 μετανάστες μέχρι την διάλυσή της το 2016, σχολίασε δικαστική πηγή. Ωστόσο, «κάθε μέρα δεν είναι η ίδια σε ό,τι αφορά τα βίαια περιστατικά», πρόσθεσε.

«Συμπληρωματικές» δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται στην περιοχή, σύμφωνα με την νομαρχία.

Οι σημερινές συγκρούσεις ήταν οι χειρότερες, από πλευράς αριθμού θυμάτων, έπειτα την 1η Ιουλίου 2017, όταν 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις