ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζει μικρό προβάδισμα σε επίσημη δημοσκόπηση

Ισπανία: Το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζει μικρό προβάδισμα σε επίσημη δημοσκόπηση

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας θα διατηρούσε μικρό προβάδισμα αν διεξάγονταν σήμερα γενικές εκλογές έναντι των Σοσιαλιστών, οι οποίοι θα έρχονταν στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση θα ερχόταν το φιλικό προς τις επιχειρήσεις κόμμα Ciudadanos, όπως προκύπτει από επίσημη δημοσκόπηση που δόθηκε τη Δευτέρα (5/2) στη δημοσιότητα.

Το PP με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 26,3%, ενώ οι Σοσιαλιστές με 23,1%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας (CIS).

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι τα σχετικώς νεόκοπα κόμματα (το κεντροδεξιό Ciudadanos και το κατά της λιτότητας Podemos) θα λάμβαναν 20,7% και 19% αντίστοιχα.

Προηγούμενη δημοσκόπηση τον Νοέμβριο είχε δείξει ότι το PP θα λάμβανε 28%, οι Σοσιαλιστές 24,2%, το Podemos 18,5% και οι Ciudadanos 17,5%.

Το PP δεν διαθέτει πλειοψηφία στη βουλή μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2016. Οι Ισπανοί αναμένεται να προσέλθουν ξανά στις κάλπες γύρω στο 2020.

Σχετικές ειδήσεις