ΚΟΣΜΟΣ

Σε ρόλο δικτάτορα ο Ερντογάν: Κόβει τη λέξη «Τουρκία» από φορείς και ενώσεις της γείτονος

Σε ρόλο δικτάτορα ο Ερντογάν: Κόβει τη λέξη «Τουρκία» από φορείς και ενώσεις της γείτονος

Με τακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιμένει να κινείται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος, ζήτησε την αφαίρεση της λέξης «Τουρκία» από ενώσεις και οργανισμούς που έχουν αποδοκιμάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία.

«Πρέπει σύντομα να αφαιρέσουμε αυτό τον όρο», δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο «Ανατολή» και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται μονάχα τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επίσης και για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας. Διότι δεν έχουν υιοθετήσει υποστηρικτική στάση προς τον αγώνα που εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή για την προάσπιση της πατρίδας μας, το αντίθετο. Το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας είχε επικρίνει με δριμύτητα τον Ερντογάν, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε δύο εβδομάδες πριν, στην οποία τονιζόταν ότι ο πόλεμος συνιστά «πρόβλημα για τη δημόσια υγεία», ενώ το κείμενο τελείωνε με τη φράση «Όχι στον πόλεμο, ειρήνη τώρα και παντού».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις