ΚΟΣΜΟΣ

Όλαφ Σολτς: Αυτός είναι ο νέος... Σόιμπλε

Όλαφ Σολτς: Αυτός είναι ο νέος... Σόιμπλε

Τα υπουργεία Οικονομικών με τον Όλαφ Σολτς, Εξωτερικών με τον Μάρτιν Σουλτς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Οικογένειας θα αναλάβει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μεταδίδει ότι υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Δήμαρχος του Αμβούργου (SPD) Όλαφ Σολτς.

Στο μεταξύ η εφημερίδα "Tagesspiegel" μεταδίδει ότι ο Όλαφ Σολτς εκτός από την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει και Αντικαγκελάριος, στοιχείο που πιθανότατα ενισχύει τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάρτιν Σουλτς να εγκαταλείπει την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Όλαφ Σολτς, γεννημένος στις 14 Ιουνίου 1958, στο Osnabrück είναι Γερμανός πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας και δήμαρχος του Αμβούργου από τις 7 Μαρτίου 2011.

 Olaf Scholz

Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2001 ήταν Υπουργός Εσωτερικών (Innensenator) της Ελεύθερης και Χανσεατικής πόλης του Αμβούργου και από το 2002 έως το 2004 ήταν γενικός γραμματέας του SPD.

Το 2005, ο Σολτς εξελέγη μέλος του δέκατου έκτου Μπούντεσταγκ και διαδέχτηκε τον Franz Müntefering στο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε το αξίωμά του το 2007.

Το 2010 ο Olaf Scholz έλαβε μέρος στην ετήσια συνάντηση Bilderberg στο Sitges της Ισπανίας.

olaf scholz

Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, οι σοσιαλδημοκράτες υπό την ηγεσία του Σολτς κέρδισαν τις εκλογές του Αμβούργου το 2011 με 48,3% των ψήφων, με 62 θέσεις στο Κοινοβούλιο του Αμβούργου. Ο Σολτς παραιτήθηκε από το μέλος του δέκατου έβδομου Μπούντεσταγκ στις 11 Μαρτίου 2011.

Μετά τις εθνικές εκλογές του 2017, ο Σολτς επέκρινε δημοσίως την στρατηγική και τα μηνύματα του ηγέτη του κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα «μανιφέστο» υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Απαντήστε στις νέες ερωτήσεις για το μέλλον! Σαφείς αρχές!».

Λόγω της βαρύτητας των προτάσεων του για μεταρρύθμιση του κόμματος αντιμετωπίστηκε για μεγάλο διάστημα ως πιθανός διάδοχος του Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος. Αμέσως μετά τις εκλογές πρωτοστάτησε στις νουθεσίες για συμβιβασμό προκειμένου το SPD να λάβει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Οικονομίας θα αναλάβει ο Πέτερ Αλτμάιερ, επιτελάρχης μέχρι σήμερα της Καγκελαρίας και ένας εκ των στενότερων συνεργατών της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ο οποίος εκτελεί και χρέη υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών μετά την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: Wikipedia

Σχετικές ειδήσεις