ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρριψη ισραηλινού F-16: Στρατιωτική βάση με drones κατά του ISIS βομβάρδισε το Ισραήλ

Κατάρριψη ισραηλινού F-16: Στρατιωτική βάση με drones κατά του ISIS βομβάρδισε το Ισραήλ

Στρατιωτική συμμαχία που υποστηρίζει τον πρόεδρο Άσαντ στην Συρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το Ισραήλ στόχευσε σήμερα (10/2) μία βάση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) σε συριακό έδαφος. Τα εναέρια αυτά οχήματα χρησιμοποιούνταν κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η αναφερόμενη συμμαχία διαψεύδει τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα είχε εισέλθει στο εναέριο χώρο των Ισραηλινών.

Παράλληλα, η συμμαχία αυτή, προειδοποιεί ότι το Ισραήλ «θα δεχθεί μία σοβαρή και καταστροφική αντίδραση για την τρομοκρατία του, από εδώ και στο εξής».

Ωστόσο, αξιωματούχος της ίδιας συμμαχίας δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πως οι εξελίξεις θα δρομολογήσουν έναν περιφερειακό πόλεμο».

israeli f16 down

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και ιρανικών στόχων στη Συρία.

«Δώδεκα στόχοι, περιλαμβανομένων τριών συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας και τεσσάρων ιρανικών στόχων που αποτελούν τμήμα του ιρανικού στρατιωτικού μηχανισμού στη Συρία, δέχθηκαν επίθεση», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

«Στη διάρκεια της επίθεσης, αντιαεροπορικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ηχήσουν συναγερμοί στο Βόρειο Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις