ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Το Ισραήλέπληξε νωρίτερα 12 ιρανικούς και συριακούς στόχους στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι σε απειλές, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι έπληξε 12 ιρανικούς και συριακούς στόχους στη Συρία, περιλαμβανομένων και συστημάτων της συριακής αεράμυνας.

«Το υπουργείο Άμυνας (των ΗΠΑ) δεν συμμετείχε σε αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ. «Το Ισραήλ είναι ο πιο στενός εταίρος μας σε θέματα ασφαλείας στην περιοχή και υποστηρίζουμε πλήρως το συναφές δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε απειλές εναντίον του εδάφους του και του λαού του».

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις αεροπορικές επιδρομές μετά την κατάρριψη από αντιαεροπορικά πυρά ενός ισραηλινού μαχητικού F-16 το οποίο επέστρεφε στη βάση του έπειτα από βομβαρδισμούς υποστηριζόμενων από το Ιράν θέσεων στη Συρία.

«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες πολλών στην περιοχή πως οι αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, και επιζητούμε μεγαλύτερη διεθνή αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των βλαβερών ενεργειών του Ιράν», δήλωσε ο Ράνκιν-Γκάλογουεϊ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις