ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Εντοπίστηκαν πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης που είχαν προορισμό την Ευρώπη

Μαρόκο: Εντοπίστηκαν πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης που είχαν προορισμό την Ευρώπη

Οι Αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν την Κυριακή (11/2) ότι κατάσχεσαν στην Καζαμπλάνκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, «541 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο» που μεταφέρθηκε στο βασίλειο από τη Λατινική Αμερική.

Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν, ανάμεσά τους Βραζιλιάνος τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως είναι ο «εγκέφαλος αυτής της σπείρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Μαρόκου.

Πέντε αυτοκίνητα και «μεγάλα χρηματικά ποσά» επίσης κατασχέθηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία τις έρευνας υποδεικνύουν ότι το δίκτυο των κακοποιών έχει «διεθνείς διακλαδώσεις», δηλαδή δεσμούς με «καρτέλ της Λατινικής Αμερικής», τα οποία προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν τη στρατηγική θέση του βασιλείου» για να το μετατρέψουν σε κόμβο «διαμετακόμισης προς τον ευρωπαϊκό χώρο», όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Την τελευταία δεκαετία αναπτύχθηκαν διάφορες οδοί για τη διακίνηση κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη και προέλευση την κεντρική και τη Λατινική Αμερική, συνήθως μέσω χωρών της δυτικής Αφρικής και, πιο πρόσφατα, της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC).

Οι Αρχές του Μαρόκου έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις ανακοινώσεις για κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προερχομένων από τη νότια Αμερική.

Σχετικές ειδήσεις