ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: «Έχουμε ένα στοιχείο που μπορεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης»

Μικρή Μαντλίν: «Έχουμε ένα στοιχείο που μπορεί να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης»

Το νέο αίτημα χρηματοδότησης των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν αναπτέρωσε το ηθικό των γονιών του κοριτσιού, οι οποίοι πιστεύουν ότι ίσως οι ερευνητές να έχουν στα χέρια τους κάποιο στοιχείο που μπορεί να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Οι ερευνητές έλαβαν τον Οκτώβριο χρηματοδότηση για την επιχείρηση Grange από το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 154.000 λιρών, ωστόσο το ποσό αυτό έχει εξαντληθεί, με την Scotland Yard να αρνείται να σχολιάσει το λόγο για αυτό το νέο αίτημα. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι οι ειδικοί αστυνομικοί που ασχολούνται εδώ και 11 χρόνια με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, πρέπει να ερευνήσουν πιο διεξοδικά μία τελευταία γραμμή έρευνας.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν, Kate και Gerry McCann, νιώθουν ευγνωμοσύνη για την αστυνομική έρευνα όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουν ότι αυτή η γραμμή ερευνών να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε όταν ήταν μόλις 3 ετών από το διαμέρισμα διακοπών που είχαν νοικιάσει οι γονείς της στην Praia da Luz, στην Πορτογαλία, τον Μάιο του 2007.

Η έρευνα Operation Grange ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, τον Μάιο του 2011, με εντολή του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Μέχρι στιγμής ωστόσο απέτυχε να φέρει νέα στοιχεία στο φως.