ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν απειλεί και τις ΗΠΑ: Θα φάνε oθωμανικό χαστούκι

Ο Ερντογάν απειλεί και τις ΗΠΑ: Θα φάνε oθωμανικό χαστούκι

Εκτός ελέγχου ο «σουλτάνος» - Απομονωμένος και χωρίς συμμάχους απειλεί τους πάντες - Βολές και από τον Τσαβούσογλου που απείλησε ότι θα κλείσει το ραντάρ στο Κιουρετσίκ και τη βάση του Ιντσιρλίκ

Στρυμωγμένος στα.. σχοινιά είναι ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας ανοίξει πολλά μέτωπα και δημιουργώντας συνεχώς νέους εχθρούς.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ δίνουν γύρω στα 550 εκατομμύρια δολάρια οικονομική στήριξη στους μαχητές Κούρδους της Συρίας για να «πολεμήσουν δήθεν το Ισλαμικό Κράτος».

«Εσείς πόσα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εξολοθρεύσατε; Εσείς πού έχετε μεταφέρει το Ισλαμικό Κράτος; Εμείς γνωρίζουμε έναν έναν ποιος είναι με ποιον στην περιοχή. Πλέον κανένας δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος ως δικαιολογία. Όλοι σήμερα κινούνται μαζί με το Ισλαμικό Κράτος. Πλέον έχει τελειώσει το θέατρο Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Αυτοί που λένε ότι αν μας χτυπήσουν θα απαντήσουμε σκληρά, είναι φανερό πως ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν φάει οθωμανικό χαστούκι», ανέφερε.

Η Τουρκία μετράει ήδη 31 νεκρούς από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατά των Κούρδων, οι οποίοι τον προειδοποιούν ότι το Αφρίν θα γίνει «τουρκικό Βιετνάμ».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε τις ΗΠΑ με κλείσιμο του ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κιουρετσίκ της Μαλάτεια και της ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Ιντσιρλίκ, αν η Ουάσιγκτον επέμβει κατά των τουρκικών συμφερόντων.

Σχετικές ειδήσεις