ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου: Ένας νεκρός από το «σοβαρό συμβάν στο διάδρομο προσγείωσης»

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου: Ένας νεκρός από το «σοβαρό συμβάν στο διάδρομο προσγείωσης»

Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι οποίες έσπευσαν στο αεροδρόμιο Heathrow έπειτα από ένα «σοβαρό ατύχημα που αφορούσε δύο οχήματα στον διάδρομο προσγείωσης».

Το αεροδρόμιο επιβεβαίωσε ότι ομάδες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ήδη επί τόπου στο σημείου του «σοβαρού περιστατικού», το οποίο έλαβε χώρα στις 8 το πρωί (10:00 ώρα Ελλάδος) κοντά στο Terminal 5.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε σχετικά: «Έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό ατύχημα στο οποίο εμπλέκονται δύο οχήματα εντός του αεροδρομίου».

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα ακολουθήσει ενημέρωση. Το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε την καθυστέρηση των πτήσεων».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «ένας εργαζόμενος του αεροδρομίου, ηλικίας περίπου 40 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μετά τη σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων κοντά στο Terminal 5».

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου (LAS) δήλωσε ότι ο άνδρας υπέστη καρδιακή ανακοπή μετά τη σύγκρουση καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό έδινε μάχη για να τον επαναφέρει στη ζωή καθ’οδόν προς το νοσοκομείο, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του.

Ένας δεύτερος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στον ώμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Sun δύο εργαζόμενοι του αεροδρομίου έχουν εμπλακεί στο συμβάν, ενώ επιβάτες δήλωσαν στον Sun Online ότι παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στα ακινητοποιημένα αεροσκάφη για περισσότερο από μία ώρα, καθώς αποκλείστηκε η γύρω περιοχή και αρκετές πύλες επιβίβασης και αποβίβασης.

Σχετικές ειδήσεις