ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από τους πυροβολισμούς στην έδρα της NSA στο Μέριλαντ (pics+vid)

ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από τους πυροβολισμούς στην έδρα της NSA στο Μέριλαντ (pics+vid)

Μεγάλη έρευνα των Αρχών των ΗΠΑ για το επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα(14/02) κοντά στην πύλη εισόδου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό και άλλος ένας έχει τεθεί υπό κράτηση. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το επεισόδιο. Παραμένει ασαφές αν για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ο ύποπτος που κρατείται ή αν άνοιξαν πυρ οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η NSA, η αστυνομία και οι τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου αντιμετωπίζουν ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μία από τις πύλες εισόδου οχημάτων της NSA. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κάποια απειλή για την ασφάλεια» ανέφερε η υπηρεσία αυτή με ανάρτησή της στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος του Φορτ Μιντ επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και ότι ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που περνά κοντά από το συγκρότημα έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Η NSA υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας και στις αρμοδιότητές της είναι η ασφάλεια των επικοινωνιών. Η έδρα της βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ουάσινγκτον.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέφερε ότι μετέχει στις έρευνες. Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Αν Αράντελ, όπου βρίσκεται το συγκρότημα, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δεν ασχολείται με την υπόθεση. σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένα μαύρο όχημα, με ανοιγμένους τους αερόσακους και με τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ του. Το όχημα είναι ακινητοποιημένο στην πύλη του Φορτ Μιντ, στο τέρμα ενός αδιεξόδου περιφραγμένου με συρματόπλεγμα από τη μία πλευρά και με τσιμεντένιες μπαριέρες από την άλλη.

Μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το επεισόδιο.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις