ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Σύμβουλος της Unicef βίαζε κατ' επανάληψη ανήλικο

ΣΟΚ: Σύμβουλος της Unicef βίαζε κατ' επανάληψη ανήλικο

Στη φυλακή θα περάσει τα επόμενα έξι χρόνια και οκτώ μήνες της ζωής του, ένας υποστηρικτής των δικαιώματων των παιδιών.

Ο Πήτερ Νιούελ, πρώην συντονιστής της φιλανθρωπικής δράσης, Ένωση για την Προστασία όλων των Παιδιών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης καθώς ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί, το οποίο ήταν κάτω των 16 ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ομολογία του, προχώρησε σε αυτή την πράξη, συνολικά πέντε φορές.

Τραγική ειρωνία; Η φιλανθρωπική οργάνωση στην οποία εργαζόταν ο 77χρονος από, έχει σαν σκοπό της να εμποδίσει την κακοποίηση παιδιών και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο.

Όπως σημειώνει το BBC, η οργάνωση -που συνεργάζεται με τη Unicef, την οποία και συμβούλευε για ένα διάστημα ο Νιούελ- δεν γνώριζε τη δράση του.

Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ο Νιούελ επιτέθηκε πρώτη φορά στο παιδί, όταν εκείνο ήταν μόλις 12 ετών και η «δράση» του κράτησε από το 1965 έως το 1968, σε διάφορες περιοχές του νότιας και ανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου και του Λονδίνου.

Η αποκάλυψη της δράσης του Νιούελ, έγινε τον Μάρτιο του 2016.

Εκπρόσωπος της Unicef δήλωσε για την υπόθεση: «Είμαστε σοκαρισμένοι από την είδηση της σύλληψης του Πίτερ Νιούελ. Δεν είχαμε καμία γνώση αυτού του εγκλήματος, όταν εργαζόταν σαν σύμβουλος της UNICEF, πριν από δέκα χρόνια. Η UNICEF έχει από τότε θεμελιώσει ισχυρές διαδικασίες προκειμένου να ελέγχει το προσωπικό και τους συμβούλους της».

Σχετικές ειδήσεις