ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες: Τι συνέβη

Τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες: Τι συνέβη

Μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων του παρελθόντος, αλλά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, προκάλεσε στις Βρυξέλλες πληροφορία ότι τουλάχιστον ένας ένοπλος κρυβόταν μέσα κτήρια στα νότια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας κι ότι είχε προηγουμένως επιτεθεί με όπλο κατά ενός ατόμου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, η πληροφορία αυτή ήταν αρκετή, ώστε να σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στις βελγικές Αρχές, με την Αστυνομία να κινητοποιεί δεκάδες ένοπλους αστυνομικούς, ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι περικύκλωσαν την περιοχή Forest την οδό Jean-Baptiste Vanpe, πολύ κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 μαθητές.

Τελικώς, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής Αστυνομίας, δεν ίσχυαν τα σενάρια για τον ένοπλο και ξεκαθάρισε πως οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν, αφού ένας Πολωνός είχε αναφέρει πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.

nintchdbpict000387304730

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία είχε διατάξει τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους και να κινούνται μακριά από τα παράθυρα.

nintchdbpict000387305410



Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης πως ένας ένοπλος κρύβεται στην περιοχή. Η εκπρόσωπος είπε πως οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν αφότου ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.

«Ερευνούν τα κτήρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

(Δείτε LIVE εικόνα)

Υπενθυμίζεται ότι ο Salah Abdeslam, κατηγορούμενος για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, κρυβόταν στην ίδια περιοχή και μάλιστα σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο όπου διεξάγεται η παρούσα αστυνομική επιχείρηση όταν επενέβη για να τον συλλάβει η αστυνομία.

Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.

(Ο χαρτής της περιοχής όπου διεξάγεται η αστυνομική επιχείρηση)

28235923 1634349639953830 7001725 n

Σχετικές ειδήσεις