ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο σκάνδαλο με 400 κιλά κοκαΐνη σε ρωσική πρεσβεία: Βρέθηκε ο υπεύθυνος (Pics+Vid)

Απίστευτο σκάνδαλο με 400 κιλά κοκαΐνη σε ρωσική πρεσβεία: Βρέθηκε ο υπεύθυνος (Pics+Vid)

Η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε σε ένα από τα κτήρια της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες ανήκε σε υπάλληλο του τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, δήλωσε σήμερα (23/2) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Χθες πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στο πρακτορείο TASS, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Αργεντινής είχαν συνεργαστεί σε κοινή επιχείρηση για να εντοπίσουν τους διακινητές των ναρκωτικών αυτών που επιδίωκαν να διοχετεύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

Η Ζαχάροβα , διευκρίνισε ότι «το φορτίο για το οποίο γίνεται λόγος και το οποίο επρόκειτο να σταλεί, εντοπίσθηκε πριν από ενάμιση χρόνο σε βοηθητικό χώρο του σχολείου της ρωσικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες, και όπως αποδείχθηκε ανήκε σ' έναν υπάλληλο του τεχνικού προσωπικού της πρεσβείας που είχε ολοκληρώσει εκείνη τη στιγμή την θητεία του».

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, τα στοιχεία για τα ευρήματα αυτά στον χώρο του σχολείου, με πρωτοβουλία του Ρώσου πρεσβευτή στο Μπουένος Άιρες Βίκτορ Κορονέλι και σε συνεννόηση με το κέντρο, διαβιβάστηκαν στις αρχές της Αργεντινής. Εν συνεχεία, μετά από συντονισμό κοινών ενεργειών, στο κτίριο της πρεσβείας, και με απόλυτο σεβασμό της διπλωματικής ασυλίας προσδιορίσθηκε ότι οι τσάντες που βρέθηκαν περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι η επιτυχία της επιχείρησης αυτής οφείλεται στην αποτελεσματική δράση του Ρώσου πρεσβευτή και του διπλωματικού προσωπικού, ενώ εξήρε τη συνεργασία με τις αρχές της Αργεντινής και την επικεφαλής του υπουργείου ασφαλείας της χώρας Πατρίτσια Μπούλριτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις