ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν και Μέρκελ ζητούν από τον Πούτιν να πιέσει τη Δαμασκό για την εφαρμογή της εκεχειρίας

Μακρόν και Μέρκελ ζητούν από τον Πούτιν να πιέσει τη Δαμασκό για την εφαρμογή της εκεχειρίας

Οι Βλαντίμιρ Πούτιν, Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξαν «τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών» για την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία και συμφώνησαν «να ενισχύσουν την ανταλλαγή πληροφοριών» για την κατάσταση στη χώρα αυτή, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα στο Βερολίνο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους να ασκήσει «τη μέγιστη» πίεση επί της συριακής κυβέρνησης για να σταματήσουν οι μάχες στην Ανατολική Γούτα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως ο Ρώσος πρόεδρος, ο Γάλλος ομόλογός του και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν για την κατάσταση στη Συρία, ιδιαίτερα «στην Ανατολική Γούτα, και για το πρόβλημα της πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας σ' αυτή την περιφέρεια και σε άλλες συριακές περιφέρειες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν «ικανοποίηση για την εποικοδομητική κοινή δουλειά χάρη στην οποία υιοθετήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου η απόφαση 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» που προβλέπει εκεχειρία διάρκειας ενός μήνα στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σχετικές ειδήσεις