ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έντονη αντίδραση της Μέι στο σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit

Βρετανία: Έντονη αντίδραση της Μέι στο σχέδιο της Κομισιόν για το Brexit

Η Μέι θα κάνει τη Δευτέρα (05/03) δήλωση στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει στις δεσμεύσεις που ανέλαβε για το Brexit τον Δεκέμβριο σε κοινό κείμενο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν μπορεί να συμφωνήσει στο σχέδιο συμφωνίας που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε πως η Μέι θα κάνει τη Δευτέρα (05/03) δήλωση στο κοινοβούλιο για το Brexit.

«Συμφωνήσαμε στο κοινό κείμενο. Η πρωθυπουργός είναι σαφής ότι δεν συμφωνεί με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Συνολικά η δουλειά προχωρεί καλά τις τελευταίες εβδομάδες ... Αυτό είναι απλώς ένα σχέδιο ... και θα έχουμε συνομιλίες τους επόμενους μήνες για τα σημεία στα οποία δεν συμφωνούμε».

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της κάτω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου Τζον Μπέρκοου δήλωσε πως «η πρωθυπουργός θα κάνει μια δήλωση για την πολιτική σχετικά με το Brexit σ' αυτό το σώμα τη Δευτέρα». Η Μέι πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία για το Brexit την Παρασκευή κατά την οποία θα αναφερθεί στη μελλοντική σχέση που θέλει να έχει η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις