ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία: Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο στην Τσετσενία

Νέα τραγωδία: Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο στην Τσετσενία

Ένα 24ωρο μετά τη συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους σε βάση της Συρίας, με 39 νεκρούς, στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Τσετσενία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Πρόκειται για στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Μ-8, που ανήκε στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).

Όπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο συνετρίβη περίπου στις 13.15 ώρα Μόσχας, σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την μεθόριο με τη Γεωργία, σε ορεινή περιοχή της Τσετσενίας, όταν προσέκρουσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι από τους επτά επιβαίνοντες.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, ανέφερε ότι το ελικόπτερο πραγματοποιούσε μια προγραμματισμένη πτήση, απέδωσε τη συντριβή σε παραβιάσεις των κανόνων πτήσεων και άσκησε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 351 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσία, ενώ στο τόπο του δυστυχήματος διεξάγεται έρευνα για τα αιτία του δυστυχήματος.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ελικόπτερο συνετρίβη σε χαράδρα, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Χιλντεχάρα.

Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti «το ελικόπτερο κατά την προσγείωσή του ακούμπησε με τους έλικες το έδαφος, ανετράπη και έπεσε στην χαράδρα».

Σχετικές ειδήσεις