ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στη Βιέννη: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον άνδρα που μαχαίρωσε εν ψυχρώ τέσσερα άτομα (pics)

Σοκ στη Βιέννη: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον άνδρα που μαχαίρωσε εν ψυχρώ τέσσερα άτομα (pics)

Βιέννη | Επίθεση με μαχαίρι: Σπιθαμή προς σπιθαμή «χτενίζει» εδώ και αρκετές ώρες η αστυνομία την πόλη τηςΒιέννης, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να συλλάβει τον ένοπλο δράστη που τραυμάτισε με μαχαίρισοβαρά μια τριμελή οικογένεια και ελαφρότερα ακόμη ένα άτομο το βράδυ της Τετάρτης (07/03/2018).

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει άγρια καταδίωξη, για να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δράστη της επίθεσης. Μέχρι στιγμής, τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Μαρτυρία - σοκ: Ο δράστης ήταν σε αμόκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το περιοδικό Time, η Σύλβια Φράνκε υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης του δράστη στην τριμελή οικογένεια, ευρισκόμενη περίπου λίγα μόλις μέτρα μακριά από το περιστατικό.

«Είδα κάποιον να τρέχει καταμεσής τους δρόμου, ουρλιάζοντας και φωνάζοντας. Νόμισα πως χτυπούσε το σκύλο του, κρίνοντας από τις κινήσεις των χεριών του. Στην πραγματικότητα, μαχαίρωνε αυτό τον άνθρωπο», είπε η Φράνκε.

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είχε μαχαιρώσει κι εμένα, εάν βρισκόμουν εκεί κοντά κατά τύχη. Ήταν σε αμόκ, εκτός ελέγχου».

austria knife attack

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος του NBC News, Κάρλο Άνγκερερ, είχε αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, πως τα τρία θύματα της επίθεσης είναι οικογένεια: «Η Αστυνομία μου λέει πως τα τρία θύματα σχετίζονται: πατέρας, μητέρα και η ενήλικη κόρη τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο Sputnik, η Πράτερστασσε, μια κατοικημένη περιοχή δίπλα στο πάρκο Πράτερ, λίγα μόλις μίλια από το κάστρο Χόλφμπουργκ, παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εξάλλου, το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε το σοβαρό τραυματισμό των τριών ατόμων κι ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης

Σχετικές ειδήσεις