ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Επικίνδυνα βρετανικά παιχνίδια στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα

Μόσχα: Επικίνδυνα βρετανικά παιχνίδια στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα

Κατηγορίες από Ρωσία για βρετανικά παιχνίδια στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πράκτορα -Ευθύνες στο Κρεμλίνο καταλογίζει η Μέι

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κατηγόρησε σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση ότι παίζει ένα «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» με τον τρόπο που διαχειρίζεται την έρευνα στην υπόθεση της δηλητηρίασης ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα.

«Η πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή από τη βρετανική κυβέρνηση προς τη Ρωσία συνιστά ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την βρετανική κοινή γνώμη» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Αυτό «κατευθύνει την έρευνα σε ένα άχρηστο πολιτικό πεδίο και ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες στις (διμερείς) σχέσεις μας» συμπληρώνεται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμβούλεψε τους βρετανούς να ξεκαθαρίσουν πρώτα την υπόθεση με την δηλητηρίαση του Σκριπάλ στη Βρετανία πριν αρχίσουν να συζητούν το περιστατικό με τη Ρωσία.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψής του σε ένα θερμοκήπιο του Εθνικού Κέντρου σιτηρών στην πόλη Κρασνοντάρ, δημοσιογράφος του ΒΒC ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο αν θεωρεί πως η Ρωσία ευθύνεται για το περιστατικό αυτό για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Ξεκαθαρίστε τα πράγματα εκεί στην χώρα σας και μετά θα συζητήσουμε γι΄ αυτό μαζί σας».

Ευθύνες στο Κρεμλίνο καταλογίζει η Μέι

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθεί η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σκρίπαλ και της κόρης του, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι έξω από ένα εμπορικό κέντρο.

«Η ρωσική κυβέρνηση είτε είναι υπεύθυνη για την δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του, Γιούλια, είτε επέτρεψε η νευροτοξική ουσία να φθάσει στα χέρια των υπευθύνων», τόνισε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι «εξαιρετικά πιθανόν» το Κρεμλίνο να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ έδωσε διορία έως αύριο το βράδυ στη Μόσχα για να δώσει εξηγήσεις στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

«Οι ισχυρισμοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας ότι η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ είναι πολιτικά υποκινούμενοι και βασισμένοι σε μια προβοκάτσια», υποστηρίζει η Ρωσία από την πλευρά της.

Σχετικές ειδήσεις