ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με διάσημο νομπελίστα: Βρέθηκε να περιπλανιέται χαμένος κοντά στο πτώμα της γυναίκας του

Μυστήριο με διάσημο νομπελίστα: Βρέθηκε να περιπλανιέται χαμένος κοντά στο πτώμα της γυναίκας του

Ένας Ιάπωνας επιστήμονας, βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας το 2010, βρέθηκε να περιπλανιέται στην επαρχία του Βόρειου Ιλινόι στις ΗΠΑ και η γυναίκα του νεκρή σε κοντινή απόσταση, περίπου εννέα ώρες αφού δηλώθηκε η εξαφάνισή τους από το σπίτι τους το οποίο απέχει σχεδόν 200 μίλια από εκεί, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η αστυνομία.

Ο 82χρονος Έι-ίτσι Νεγκίσι διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο αφού εντοπίστηκε να περιπλανιέται κοντά στο Ρόκφορντ του Ιλινόι στις πέντε τα ξημερώματα της Τρίτης, αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση αξιωματούχοι από το τμήμα του σερίφη της κομητείας Ογκλ.

Αστυνομικοί εντόπισαν στη συνέχεια το αυτοκίνητο του ζεύγους και το πτώμα της συζύγου του, της Σουμίρε Νεγκίσι, στη γειτονική περιοχή Όρκαρντ Χιλς Λάντφιλ, ανακοίνωσε το τμήμα του σερίφη. Το Ρόκφορντ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μιλίων δυτικά του Σικάγο.

01

Νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να διενεργηθεί στη σορό της Σουμίρε Νεγκίσι, αλλά δεν θεωρείται ύποπτος ο θάνατός της, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κάποια πληροφορία για την κατάσταση του βραβευμένου επιστήμονα.

Η εξαφάνιση του ζεύγους δηλώθηκε στην αστυνομία της πολιτείας της Ιντιάνα περίπου στις 8 μ.μ. της Δευτέρας. Τελευταία φορά τους είχαν δει στο σπίτι τους στο Γουέστ Λαφαγιέτ, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Purdue University, όπου ο Έι-Ίτσι διδάσκει Χημεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις