ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για το απίστευτα προσβλητικό αντίο του Νεϊμάρ στον Στίβεν Χόκινγκ (pic)

Οργή για το απίστευτα προσβλητικό αντίο του Νεϊμάρ στον Στίβεν Χόκινγκ (pic)

Με έναν τουλάχιστον από «άκομψο» μέχρι «προσβλητικό» τρόπο επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Στίβεν Χόκινγκ ο Νεϊμάρ, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου.

Το «αντίο» του Βραζιλιάνου σταρ στον σπουδαίο αστροφυσικό, ο οποίος έφυγε χθες (14/3) από τη ζωή στα 76 του χρόνια, ξεσήκωσε επικριτική θύελλα καθώς ο Νεϊμάρ πόσταρε μια φωτογραφία του σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σε αυτήν μάλιστα δείχνει ιδιαίτερα ευδιάθετος, προκαλώντας ακόμα περισσότερο το κοινό αίσθημα, ενώ δεν διστάζει να σχολιάσει: «Πρέπει να έχουμε θετική συμπεριφορά και να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο ο Νεϊμάρ αναρρώνει από κάταγμα στο μετατάρσιο.

Δεν είναι λίγοι έτσι αυτοί που χαρακτηρίζουν την ανάρτηση «κακόγουστη» και «προσβλητική» για τη μνήμη του πρωτοπόρου επιστήμονα, θεωρώντας (και όχι άδικα) τουλάχιστον θρασύ και εγωκεντρικό να συγκρίνει τον τραυματισμό του με την άκρως σοβαρή νόσο του κινητικού νευρώνα, από τη οποία έπασχε ο Χόκινγκ και χάρη στην οποία πέρασε πάνω από 5 δεκαετίες της ζωής του σε αναπηρικό καροτσάκι.

neymar hawking2

«Η επιτομή του εγωκεντρισμού: Να δημιουργείς συσχετισμούς ανάμεσα στο θάνατο του τετραπληγικού Χόκινγκ με το δικό σου προσωρινό τραυματισμό», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του διαδικτύου, με κάποιον άλλο να χαρακτηρίζει αστεία και προσβλητική τη σύγκριση, δεδομένου ότι ο 22χρονος επιθετικός θα μείνει ελάχιστο χρόνο καθηλωμένος στο καροτσάκι, σε αντίθεση με τον Χόκινγκ που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αυτό εξαιτίας μια πάρα πολύ σοβαρής ασθένειας.

neymar hawking3

Δείτε τη φωτογραφία στο γκάλερι

Σχετικές ειδήσεις