ΚΟΣΜΟΣ

«Τραβάει το σχοινί» ο Βρετανός υπουργός Άμυνας: «Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει»

«Τραβάει το σχοινί» ο Βρετανός υπουργός Άμυνας: «Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει»

Απίστευτες ύβρεις μεταξύ Λονδίνου και Μόσχαςμε επίκεντρο την επίθεση με έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πρέπει να «το βουλώσει» και να «φύγει» μακριά.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός. «Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης. Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε, απαντώντας στις δηλώσεις Ουίλιαμσον, ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει πως ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις