ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Κατέρρευσε πεζογέφυρα - Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί (vids+pics)

Τραγωδία στο Μαϊάμι: Κατέρρευσε πεζογέφυρα - Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί (vids+pics)

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα -Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση εγκλωβισμένων και τραυματιών - Σοκάρουν οι εικόνες από τα χαλάσματα

Πεζογέφυρα κατέρρευσε την Πέμπτη (16/3) στο Μαϊάμι, σε έναν αυτοκινητόδρομο με οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των παγιδευμένων στα συντρίμμια, καθώς πολλά οχήματα περνούσαν από κάτω.

Η κατασκευή της γέφυρας που συνδέει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα με την πόλη Σουιτγουόερ είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Αρχικά το Reuters μετέδωσε πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Λίγο νωρίτερα η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς» χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι η πεζογέφυρα ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 14 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Foxnews.

Το κανάλι CBS Miami πρόβαλε εικόνες στις οποίες διακρίνονται πυροσβέστες να σκαρφαλώνουν στα συντρίμμια ενώ την ίδια ώρα νοσηλευτές δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες στον δρόμο. Ένας μεγάλος γερανός και πολλά ασθενοφόρο βρίσκονταν στην περιοχή για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των οχημάτων και να απομακρύνουν τους τραυματίες.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Η αστυνομία του Μαϊάμι έχει καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Κάποια στιγμή η αστυνομία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών που πετούσαν από πάνω καλύπτοντας σε ζωντανή μετάδοση το δυστύχημα να φύγουν ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να ακούσουν τις φωνές των παγιδευμένων ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια, ανέφερε το τοπικό κανάλι Miami TV.

Η εταιρεία Munilla Construction Management, που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα, με ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «καταστροφική κατάρρευση που προκάλεσε τραυματισμούς και απώλειες ζωών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονταν από την αβεβαιότητα για το κατά πόσο ευσταθής είναι η γέφυρα, καθώς ένα τμήμα της παραμένει στον αέρα.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η γέφυρα καταπλάκωσε τουλάχιστον έξι οχήματα, ενώ σύμφωνα με το abcnews, ήταν κατασκευασμένη για να αντέξει πέρασμα τυφώνα κατηγορίας 5 και γεννώνται ερωτήματα αναφορικά με τα αίτια της κατάρρευσης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάρρευση. «Οι γενναίοι διασώστες μας εργάζονται πυρετωδώς για να σώσουν ζωές», είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις