ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Συρία: 15 παιδιά νεκρά από επιδρομή σε σχολείο - Φόβοι για επανεμφάνιση του ISIS

Φρίκη στη Συρία: 15 παιδιά νεκρά από επιδρομή σε σχολείο - Φόβοι για επανεμφάνιση του ISIS

Δεκαπέντε παιδιά και δύο γυναίκες, που είχαν βρει καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς σε ένα σχολείο στην Αρμπίν στην ανατολική Γούτα, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η πόλη εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο θύλακα, όπου δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με τη στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας, εξαπέλυσαν στις 18 Φεβρουαρίου επίθεση για την ανακατάληψη του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στις πύλες της Δαμασκού.

Παρόλα αυτά ο Άσαντ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο οδηγεί... ατάραχος, σαν πρωταγωνιστής βίντεο κλιπ προς την εμπόλεμη επαρχία της Γούτα σε μια επίδειξη νίκης, με φόντο ερείπια.

ΟΗΕ: Φόβοι για επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους

Στο μεταξύ, «η Συρία οδεύει προς έναν καταστροφικό διαμελισμό και το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να κάνει την επανεμφάνιση του αν δεν επιτευχθεί μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία» προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Η αλήθεια είναι ένας ήπιος, μακροπρόθεσμος διαμελισμός της Συρίας, που είναι αυτό που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή, σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο διαφορετικών δυνάμεων, θα είναι μια καταστροφικός, όχι μόνο για τη Συρία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Μιστούρα σε ένα κοινό στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο της Γενεύης.

«Χωρίς μια συνολική πολιτική διαδικασία, στην οποία θα συμμετέχουν εκείνοι που είναι αποκλεισμένοι, ιδιαίτερα η πλειοψηφία, οι σουνίτες, το Ντάες θα επανεμφανιστούν», κατέληξε αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις