ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ (video)

Νέα τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ: Μαθητής άνοιξε πυρ (video)

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές του Μέριλαντ των ΗΠΑ όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλος άνοιξε πυρ στο λύκειο Great Mills - Νεκρός ο δράστης, δύο σοβαρά τραυματίες.

«Τρία άτομα, μεταξύ αυτών ο δράστης, τραυματίστηκαν σήμερα (20/3) σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε Λύκειο του Μέριλαντ, νοτιοανατολικά της αμερικανικής πρωτεύουσας», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Μέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ένας μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του, προτού τον πυροβολήσει και τον τραυματίσει ένας φρουρός ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος.

«Ο δράστης πυροβόλησε έναν μαθητή και μια μαθήτρια στο Λύκειο Γκρέιτ Μιλς στην κομητεία Σεντ Μέρι. Στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενόπλου», περιέγραψε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο MSNBC. Και οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα, ο σερίφης της κομητείας ενημέρωσε πως ο μαθητής που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του απεβίωσε αφού ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν φρουρό ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος,

«Τα μαθήματα είχαν μόλις ξεκινήσει όταν ο μαθητής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πυροβόλησε έναν συμμαθητή και μια συμμαθήτριά του στο Λύκειο Γκρέιτ Μιλς στην κομητεία Σεντ Μέρι, προτού επέμβει ο φρουρός ασφαλείας», συμπλήρωσε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι «σταθερή».

Ο φρουρός ασφαλείας δεν τραυματίστηκε, ενώ οι 1.600 μαθητές του δημόσιου σχολείου απομακρύνθηκαν από το σχολικό συγκρότημα με τη συνοδεία αστυνομικών.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, συμπλήρωσε ο Κάμερον, καταλήγοντας: «Δεν γνωρίζουμε τη σχέση τους, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα».

Το Great Mills High School βρίσκεται περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά της Ουάσινγκτον και φιλοξενεί περίπου 1.600 μαθητές.

Το αιματηρό γεγονός συμβαίνει μόλις τέσσερις ημέρες πριν την παναμερικανική πορεία “March for our Lives” ενάντια στην οπλοφορία και την οπλοχρησία μετά τη σφαγή μαθητών του περασμένου μήνα στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα.

180320090613 02 maryland high school shooting 0320 exlarge 169

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς στην Κομητεία Σεντ Μέρι, περίπου 110 χλμ. νότια της Ουάσινγκτον.

Το γραφείο του σερίφη επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο σχολείο και με μήνυμα στο Twitter κάλεσε τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα. Ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά κατευθύνονται προς το σχολείο, ανακοινώθηκε από την εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές. Το Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται πολυάριθμα οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με κόκκινα τούβλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», είπε στο CNN ο μαθητής, που είπε πως ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.

Σχετικές ειδήσεις