ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Η υπόθεση Σκριπάλ χρειάζεται τον… Πουαρό!

Μόσχα: Η υπόθεση Σκριπάλ χρειάζεται τον… Πουαρό!

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, όμως η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και λέει πως η Βρετανία δεν έχει αποδείξεις,

Ο επίθεση στη Βρετανία με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα είναι ένα μυστήριο που χρειάζεται κάποιον σαν τον μυθιστορηματικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, η Γιούλια, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου που βρέθηκαν αναίσθητοι σ' ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι. Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας, όμως η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη και λέει πως η Βρετανία δεν έχει αποδείξεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν η Ρωσία αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, στο Σάλσμπερι χρειάζεται ο Πουαρό, ο ντετέκτιβ που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι για τα αστυνομικά μυθιστορήματά της.

Ο πρεσβευτής υπερασπίστηκε το μήνυμα της πρεσβείας.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία», δήλωσε ο Γιακοβένκο στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και γι' αυτό (το μήνυμα) λέει: αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε, θα λέγαμε, τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα».

Το Βρετανικό Συμβούλιο διέκοψε την δραστηριότητα του στην Ρωσία

Το Βρετανικό Συμβούλιο, σε ανακοίνωση του η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις και διακόπτει την δραστηριότητα του στην Ρωσία έπειτα από σχετικό αίτημα που τού υπέβαλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Λυπούμαστε βαθύτατα γι αυτό και σας ευγνωμονούμε για την κατανόηση σας» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ως κρατικός φορέας που προβάλλει την βρετανική κουλτούρα στο εξωτερικό, άρχισε να λειτουργεί στην Ρωσία από το 1959, επισημαίνει στην ανακοίνωση του.

Σχετικές ειδήσεις