ΚΟΣΜΟΣ

Θηριωδίες τζιχαντιστών και στη Ν. Αφρική: Πέταξαν τουρίστες σε λίμνη με κροκοδείλους

Θηριωδίες τζιχαντιστών και στη Ν. Αφρική: Πέταξαν τουρίστες σε λίμνη με κροκοδείλους

Έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τις σορούς δύο τουριστών που φέρονται να πέταξαν τζιχαντιστές σε λίμνη γεμάτη κροκόδειλους, διεξάγουν οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής.

Το Ισλαμικό Κράτος πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των θηριωδιών του, καθώς ο Αχμάντ Τζάκσον Μούσα από το Μαλάουι, γνωστός και ως «Μπαζούκα», ο τελευταίος ύποπτος που συνελήφθη σχετικά με την εξαφάνιση ενός ζευαγριού Βρετανών τουριστών, του Ροντ και της Ρέητσελ Σόντερς, οδήγησε τους αστυνομικούς στις όχθες του ποταμού Τουγκέλα, ισχυριζόμενος ότι εκεί πέταξε τις σορούς τους, αφού προηγουμένως τις τύλιξε στους υπνόσακούς τους.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων του άτυχου ζεύγους που εξαφανίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου ενώ μάζευε σπόρους σπάνιων λουλουδιών σ’ ένα λόφο, καταλήγοντας στον Μούσα. Το διαβατήριό του είχε βρεθεί πέντε ημέρες μετά την εξαφάνιση των τουριστών στο σπίτι των βασικών υπόπτων γα την απαγωγή, δολοφονία και ληστεία των Βρετανών, ενός 38χρονου και μιας 27χρονης, που σχετίζονται με το «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι δράστες σκότωσαν το ζευγάρι στο πλαίσιο της διαταγής του ISIS «να σκοτώσουν τους άπιστους, να απαγάγουν τους συμμάχους τους, να καταστρέψουν την εταιρεία που είχαν ανοίξει στο Κέιπ Τάουν και να τρομοκρατήσουν όλους τους κουφάρ (άπιστους)».

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρέθηκε με ίχνη αίματος περίπου 240 χλμ μακριά απ’ το σημείο όπου τους είχαν δει ντόπιοι για τελευταία φορά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τις έρευνες επιβλέπουν κλιμάκια του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, δείγμα της σοβαρότητας της υπόθεσης, καθώς μαρτυρά πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους και στη Νότια Άφρικη.

Σχετικές ειδήσεις