ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Πακιστάν: Βίασαν ομαδικά την αδελφή του βιαστή ως αντίποινα

Φρίκη στο Πακιστάν: Βίασαν ομαδικά την αδελφή του βιαστή ως αντίποινα

Δέκα άνδρες συνελήφθησαν στο κεντρικό Πακιστάνεπειδή ζήτησαν τον βιασμό μιας γυναίκας σε αντίποινα για τον βιασμό που φέρεται να διέπραξε ο αδελφός της, όπως έγινε γνωστό σήμερα (27/3) από αστυνομικές πηγές.

«Ένα αγόρι με το όνομα Ουασίμ βρέθηκε με ένα 16χρονο κορίτσι και όλη η γειτονιά συγκεντρώθηκε για να ζητήσει να θανατωθεί», δήλωσε ο Ναίμ Γιούσουφ, αστυνομικός στην Τόμπα Τεκ Σινγκ μια πόλη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στο κεντρικό Πακιστάν.

Η οικογένεια του φερόμενου δράστη ζήτησε από την οικογένεια του θύματος «συγχώρεση και συμφιλίωση». Η οικογένεια του θύματος δέχθηκε να συγχωρέσει τον φερόμενο βιαστή με τον όρο ότι «ο αδελφός της θα πράξει το ίδιο στην αδελφή του υπόπτου», ανέφερε ο ιστότοπος dawn.com.

Μία από τις αδελφές του αγοριού, 40 ετών, βιάστηκε από τουλάχιστον έναν αδελφό του κοριτσιού στις 20 Μαρτίου.

Στη συνέχεια οι δύο οικογένειες υπέγραψαν μια «συμφωνία» με την οποία δεσμεύονταν να μην ασκήσουν δίωξη η μία στην άλλη.

Ωστόσο ένα αντίτυπο του εγγράφου αυτού υπέπεσε στην αντίληψη ενός αστυνομικού, όπως δήλωσε ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Αμπντούλ Ματζίντ. Τελικά συνελήφθησαν και οι δέκα άνθρωποι που είχαν υπογράψει τη συμφωνία, όλοι τους άνδρες και από τις δύο οικογένειες, πρόσθεσε.

Οι βιασμοί ως αντίποινα είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, ένα βαθιά πατριαρχικό κράτος όπου οι γυναίκες μάχονται για τα δικαιώματά τους εδώ και δεκαετίες. Τις χρησιμοποιούν για να λύνονται γρήγορα διαφορές, συνήθως μεταξύ ανδρών, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τη μακρά και αργή δικαστική οδό.

Συχνά οι αποφάσεις λαμβάνονται από μία ζίργκα, ένα συμβούλιο του χωριού, στο οποίο συμμετέχουν οι γηραιοί της κοινότητας. Αυτό όμως δεν συνέβη στην περίπτωση της Τόμπα Τεκ Σινγκ, όπου οι πρωταγωνιστές ήταν στην πλειονότητά τους εργάτες.

Το 2002 μια ζίργκα είχε αποφασίσει τον ομαδικό βιασμό της Μούκταρ Μάι αφού ο αδελφός της είχε κατηγορηθεί αδίκως για βιασμό. Σε μια σπάνια κίνηση το θύμα προσέφυγε εναντίον των βιαστών της στο δικαστήριο, το οποίο τελικά τους αθώωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις