ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρόμος απλώνεται στο Λονδίνο: Άγρια φονικά με μαχαίρια συγκλονίζουν τη Βρετανία

Ο τρόμος απλώνεται στο Λονδίνο: Άγρια φονικά με μαχαίρια συγκλονίζουν τη Βρετανία

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν στο Λονδίνο ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των επιθέσεων με μαχαίρια στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.

Δεκαπέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο, έναντι 14 στη Νέα Υόρκη -οι δύο μεγαλουπόλεις έχουν πληθυσμό παρόμοιου μεγέθους- κατά τα στοιχεία της αστυνομίας.

Τον Μάρτιο, διαπράχθηκαν 22 φόνοι στο Λονδίνο, ένας περισσότερος από αυτούς που καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη.

Όμως αν συγκριθούν οι δύο πόλεις από την αρχή της χρονιάς, είναι η Νέα Υόρκη αυτή όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με τη λονδρέζικη αστυνομία, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, από τις 46 ανθρωποκτονίες που έχουν διαπραχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από την αρχή της χρονιάς, οι 31 έγιναν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια, ένα φαινόμενο το οποίο η δημοτική αρχή πασχίζει να καταπολεμήσει.

Κατά την ίδια πηγή, καταμετρήθηκαν οκτώ φόνοι τον Ιανουάριο, 15 τον Φεβρουάριο, 22 τον Μάρτιο και ένας από την 1η Απριλίου.

e4d6b60db8b9bcbd055c63e8e919109c525b85a4

Το 2017 δολοφονήθηκαν 134 άνθρωποι στο Λονδίνο, από τους οποίους οι 80 υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% στη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Στον αντίποδα, στη Νέα Υόρκη καταγράφεται μείωση των φόνων κατά 87% από το 1990.

Μεταξύ του Απριλίου του 2016 και του Μαρτίου του 2017, η λονδρέζικη αστυνομία κατέγραψε περίπου 12.100 επιθέσεις με μαχαίρια στην πόλη, στις οποίες τραυματίστηκαν πάνω από 4.400 άνθρωποι. Αυτοί οι αριθμοί είναι οι υψηλότεροι της τελευταίας πενταετίας.

parsons1a

Στην πλειονότητα αυτών των υποθέσεων, οι επιθέσεις δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά είναι ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων, που έχουν μαζί τους μαχαίρι για να νιώθουν ασφαλείς, ή επειδή αυτό θέλει το τρέχον πρότυπο εφηβικής συμπεριφοράς. Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο ιδίως μεταξύ των ανηλίκων: όλο και περισσότεροι έφηβοι πλέον έχουν πάνω τους μαχαίρι.

Μιλώντας στους Τάιμς, η επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου Κρέσιντα Ντικ έκρινε ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σημαντικά στο ότι έχει μετατραπεί σε κοινοτοπία η χρήση βίας στις τάξεις των νέων.

Σχετικές ειδήσεις