ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Ποια ήταν η δράστις της ένοπλης επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του YouTube (Pics+Vid)

Καλιφόρνια: Ποια ήταν η δράστις της ένοπλης επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του YouTube (Pics+Vid)

Η δράστις της ένοπλης επίθεσης στην έδρα της YouTube στη βόρεια Καλιφόρνια ονομάζεται Νασίμ Αγντάμ και ήταν 38 ετών.

Ηταν οπλισμένη με ένα περίστροφο των 9 mm και πυροβόλησε έναν άνδρα και δύο γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στο εαυτό της.

Ο 36χρονος άνδρας, ο σύντροφός της, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξή του ζευγαριού.

youtube2 iefimerida

Ενας υπάλληλος της YouTube δήλωσε ότι προηγουμένως είχε ακούσει καυγά σε εξωτερικό χώρο του κτηρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;».

Το κανάλι της Νασίμ Αγντάμ στο YouTube, το Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση, είχε περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεό της είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις.

nintchdbpict000396543054

Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε την YouTube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της.

Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε βίντεο δημοφιλών YouTubers που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

yt1

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στην αγγλική γλώσσα και στα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής.

Η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder».

yt3 e1522814426498

Ηταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και ανέβαζε συχνά εικόνες από κακοποίηση ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Πηγή: Newshub, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Sun

Σχετικές ειδήσεις