ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία – Τι φοβάται ο Ερντογάν;

Ρωσία: Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 στην Τουρκία – Τι φοβάται ο Ερντογάν;

Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τουρκία τις συστοιχίες των S-400 τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε στρατιωτικο-διπλωματική πηγή στο πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι θα μεταφερθούν στην Τουρκία με τρία πλοία, που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

«Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα συμπληρωματική συμφωνία, η παράδοση των δύο συστοιχιών S-400 στην Τουρκία δεν θα γίνει στις αρχές του 2020 , αλλά τον Οκτώβριο του 2019, στην πραγματικότητα τέσσερις μήνες νωρίτερα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «συστοιχία των S-400 θα φθάσει στην Τουρκία μέσω Μαύρης Θάλασσας με τρία πλοία που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ».

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την τεχνολογική και στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με άλλες χώρες δεν σχολίασε την συγκεκριμένη πληροφορία.

Χθες (3/4) στην 'Αγκυρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ελήφθη η απόφαση να επισπευσθεί η παράδοση των S-400 στην Τουρκία και πως θα γίνει τον Ιούλιο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις