ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Φόβους και για άλλα κενά ασφαλείας εκφράζει ο διαδικτυακός «κολοσσός»

Facebook: Φόβους και για άλλα κενά ασφαλείας εκφράζει ο διαδικτυακός «κολοσσός»

Η γενική διευθύντρια του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, παραδέχθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018) ότι η εταιρεία επέδειξε ολιγωρία και χαλαρότητα ως προς το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα οποία διέρρευσαν στην εταιρεία Cambridge Analytica.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή της ότι το σοβαρό κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε με την υπόθεση Cambridge Analytica ενδέχεται να μην είναι το μοναδικό.

«Δεν ήμασταν αρκετά επικεντρωμένοι στην προστασία, τα ίδια δεδομένα που μας επιτρέπουν να βιώσουμε κοινωνικές εμπειρίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Facebook στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Η ίδια πρόσθεσε πως το Facebook έμαθε τον Δεκέμβριο του 2015 ότι η Cambridge Analytica είχε περισυλλέξει δεδομένα και ζήτησε τη διαγραφή του, διευκρίνισε η Σέριλ Σάντμπεργκ.

«Έπρεπε να το επαληθεύσουμε. Μας δόθηκαν νομικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους τους ότι τα είχαν σβήσει. Αυτό που εμείς δεν κάναμε ήταν το επόμενο βήμα, ένας έλεγχος, και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις