ΚΟΣΜΟΣ

Νίγηρας: Απαγωγή Γερμανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση κοντά στα σύνορα με το Μάλι

Νίγηρας: Απαγωγή Γερμανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση κοντά στα σύνορα με το Μάλι

Ο Γεργκ Λάνγκε, Γερμανός εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, απήχθη την Τετάρτη (11/4) από ενόπλους κοντά στο χωριό Αγιορού, 200 χλμ. βορειοδυτικά της Νιαμέι, στην περιοχή Τιλαμπέρι, που γειτονεύει με το Μάλι κι έχει υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις τζιχαντιστών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η απαγωγή έγινε σε απόσταση περίπου «30 χλμ. από το Αγιορού, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή στο βόρειο τμήμα της περιοχής», σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νίγηρα Σεϊμπού Σαμνά διευκρίνισε ότι η απαγωγή έγινε από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει προς το παρόν.

Τζιχαντιστικές οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και άλλες στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έχουν εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων κατά μήκος των συνόρων του Μάλι και του Νίγηρα, τα οποία χαρακτηρίζονται πορώδη.

Ο βραχίονας του ΙΚ στη δυτική Αφρική είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου κοντά στα σύνορα κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του Νίγηρα.

Δυτικά κράτη, ειδικά η Γαλλία και οι ΗΠΑ, έχουν αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή Σαχέλ, η οποία καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος της από έρημο, για να αντιμετωπίσουν την απειλή των τζιχαντιστικών οργανώσεων, που θεωρούν ότι μεγεθύνεται.

AFP, ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις