ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές

ΗΠΑ: Το καθεστώς Άσαντ έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές

«Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πληγούν αν επιτρέψουμε στον Άσαντ να καταστήσει κοινοτοπία τη χρήση χημικών όπλων», προειδοποίησε η Χέιλι

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ουάσινγκτον οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 50 φορές κατά την τελευταία επταετία.

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει ακόμη λάβει μια απόφαση για μια ενδεχόμενη (στρατιωτική) ενέργεια στη Συρία. Αλλά αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι μας αποφασίσουν να δράσουν στη Συρία, αυτό θα γίνει για την προάσπιση μιας αρχής στην οποία όλοι συμφωνούμε», είπε η Νίκι Χέιλι.

«Όλες οι χώρες και όλοι οι λαοί θα πληγούν αν επιτρέψουμε στον Άσαντ να καταστήσει κοινοτοπία τη χρήση χημικών όπλων», προειδοποίησε η Χέιλι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι αναφερόμενη στο ζήτημα της Συρίας είπε ότι «κάποια στιγμή, θα πρέπει κάτι να γίνει».

«Θα πρέπει να πούμε, φτάνει» πρόσθεσε η επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ σχετικά με τα πολλά βέτο που έχει ασκήσει η Ρωσία στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν τις έρευνες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Χέιλι διευκρίνισε ότι θα επιστρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο.

Σχετικές ειδήσεις