ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Συρία: Έξαλλος ο Πούτιν – Τρόμος για την αντίδρασή του

Πόλεμος Συρία: Έξαλλος ο Πούτιν – Τρόμος για την αντίδρασή του

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε ο βομβαρδισμός της Δαμασκού τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Είναι ανώμαλοι», λέει η Μόσχα και τονίζει πως για ό,τι γίνει από εδώ και πέρα υπεύθυνοι είναι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων στη δυτική Δαμασκό στις 4 το πρωί.

«Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία» δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

«Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος να επιτεθείς στη Δαμασκό όταν έχει ευκαιρία για ειρήνη

Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την «Αραβική άνοιξη», μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

H κυβέρνηση της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η Ατλαντική Συμμαχία υποστηρίζει την επίθεση

Το ΝΑΤΟ «υποστηρίζει» τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

«Θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να πραγματοποιήσει άλλες επιθέσεις εναντίον του λαού της Συρίας με χημικά όπλα», αναφέρει στην ανακοίνωση αυτή ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε επίσης:

Η απίστευτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τους βομβαρδισμούς

O διπρόσωπος κ. Ερντογάν: Από τη μία «γλύφει» τον Πούτιν και από την άλλη συγχαίρει τον Τραμπ

Ηχηρή απάντηση Πούτιν για το βομβαρδισμό

«Φωτιά και μέταλλο»: Ανηλεής βομβαρδισμός της Συρίας από 100 πυραύλους - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Σχετικές ειδήσεις