ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα: Στην Καλιφόρνια οι οκτώ από τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις των ΗΠΑ

Έρευνα: Στην Καλιφόρνια οι οκτώ από τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις των ΗΠΑ

Στην Καλιφόρνια βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των δέκα πιο μολυσμένων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο σε όζον όσο και σε σωματίδια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της American Lung Association.

Η έκθεση με τίτλο «Η ποιότητα του αέρα 2018» καλύπτει στοιχεία των ετών 2014-2016 καθώς και τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, οκτώ από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις των ΗΠΑ με τη χειρότερη ρύπανση του όζοντος βρίσκονται στη Καλιφόρνια.

Στο Λος Άντζελες καταγράφηκε η πιο μολυσμένη ημερήσια ατμόσφαιρα, μετρούμενη κατά μέσο σταθμισμένο όρο, μια αλλαγή από πέρυσι όταν έφτασε στο κατώτατο επίπεδό της.

Η περιοχή Λος Άντζελες - Λονγκ Μπιτς παραμένει στην κορυφή αυτής της λίστας, εκτός από μία φορά τα τελευταία 19 χρόνια που η American Lung Association συντάσσει αυτές τις εκθέσεις. Η Καλιφόρνια φιλοξενεί επίσης επτά από τις 10 πόλεις των ΗΠΑ με τη χειρότερη βραχυπρόθεσμη ρύπανση σωματιδίων, ενώ το Μπέικερσφιλντ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι την περίοδο 2014-2016 τουλάχιστον 133.900.000 Αμερικανοί - πάνω από 4 στους 10 (41,4 %) - ζούσαν σε επαρχίες με μολυσμένο αέρα ο οποίος προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όπως πρόωρο θάνατο, καρκίνο του πνεύμονα, κρίση άσθματος, καρδιαγγειακές βλάβες καθώς και προβλήματα στην ανάπτυξη και στην αναπαραγωγή.

Σχετικές ειδήσεις