ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος έμεινε 15 ώρες στο πλάι 3χρονης που χάθηκε στο βουνό!

Σκύλος έμεινε 15 ώρες στο πλάι 3χρονης που χάθηκε στο βουνό!

Ο ηρωικός Max, ένας κουφός ηλικιωμένος σκύλος με περιορισμένη όραση έσωσε με την επιμονή του ένα 3χρονο κορίτσι που χάθηκε σε βουνό της Αυστραλίας

Ο Max στα 17 του χρόνια έμεινε για περισσότερες από 15 ώρες άγρυπνος φρουρός, μέσα στη βροχή, δίπλα σε ένα 3χρονο κορίτσι, που είχε χαθεί.

Η εξαφάνιση της μικρής Aurora, από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, δηλώθηκε την Παρασκευή (20/04), σύμφωνα με την Daily Mail. Τριγύριζε μόνη της και όταν η οικογένειά της την αναζήτησε, δεν μπόρεσε να τη βρει.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, πάνω από 100 εθελοντές των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, αστυνομικοί αλλά και πολίτες συμμετείχαν στις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής.

Η γιαγιά της 3χρονης, Leisa Bennett, άκουσε τη φωνούλα του κοριτσιού από το βουνό και ξεκίνησε να τη βρει. Πρώτα όμως βρήκε τον Max.

Το κορίτσι βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σπίτι της.

«Η περιοχή γύρω από το σπίτι είναι ορεινή, πολύ αφιλόξενο έδαφος για να περπατά κανείς. Ο σκύλος ήταν πιστός δίπλα της» δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών. «Ήταν τυχερή, ήταν και ο καιρός κακός, έκανε κρύο και έβρεχε», πρόσθεσε.

Όσο για τον Max, η αφοσίωσή του, του χάρισε τον τιμητικό τίτλο του αστυνομικού σκύλου.

Σχετικές ειδήσεις