ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στα «ύψη» εκτινάχθηκε η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν

Ρωσία: Στα «ύψη» εκτινάχθηκε η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν

Το γνωστό κέντρο δημοσκοπήσεων Levada-Centr δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε, σύμφωνα με την οποία το 80% και πλέον των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο ερώτημα «Εγκρίνετε γενικά ή δεν εγκρίνετε το έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας;» το 82% απάντησε θετικά, το 17% δήλωσε ότι δεν εγκρίνει το έργο του και μόνο το 1% δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ωστόσο αν το έργο του προέδρου Πούτιν τυγχάνει της αποδοχής του 82% των Ρώσων πολιτών, δεν συμβαίνει το ίδιο με το έργο του Ρώσου πρωθυπουργού Νμτίτρι Μενβέντιεφ και της κυβέρνησης του.

Στο ερώτημα: «Εγκρίνετε το έργο του Ντμίτρι Μενβέντιεφ ως πρωθυπουργού της Ρωσίας;» το 42% απάντησε θετικά, αλλά το 57% απάντησε αρνητικά, δείχνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένο από το έργο του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 50% και πλέον των Ρώσων πολιτών δεν εγκρίνει γενικά το έργο της ρωσικής κυβέρνησης, εν αντιθέσει με το 47% που το θεωρεί θετικό. Παρόμοια είναι και η εικόνα σε ότι αφορά την Κρατική Δούμα, καθώς το 57% θεωρεί το έργο της ρωσικής βουλής ως μη ικανοποιητικό, εν αντιθέσει με το 41% που το θεωρεί θετικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-24 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 136 κατοικημένες περιοχές και σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: Intefax.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις