ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλοι οι Ιάπωνες για το προσβλητικό… γλυκό που σέρβιρε ο Νετανιάχου στον πρωθυπουργό τους! (pics)

Έξαλλοι οι Ιάπωνες για το προσβλητικό… γλυκό που σέρβιρε ο Νετανιάχου στον πρωθυπουργό τους! (pics)

Στο λαιμό του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε… έκατσε το επιδόρπιο που του πρόσφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Και πώς όχι όταν αυτό, όσο και αν… διαβάζεται περίεργο, έθιξε τον ιαπωνικό πολιτισμό!

Ο Ισραηλινός celebrity chef Μόσε Σέγκεβ, προσωπικός σεφ του Ισραηλινού πρωθυπουργού, υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ατόπημα που δύσκολα θα… καταπιούν οι Ιάπωνες αξιωματούχοι, αφού σέρβιρε το επιδόρπιο (και συγκεκριμένα κάτι σοκολατάκια), με το οποίο θα έκλεινε το σημαντικό γεύμα, μέσα σε ένα... παπούτσι!

Και ως γνωστόν, οι Ιάπωνες δεν έχουν και τόσο καλή σχέση με τα παπούτσια!

«Ήταν μια ανόητη και αναίσθητη επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Yediot Aharonot ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιαπωνία.

Όπως υπογράμμισε, «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στην ιαπωνική κουλτούρα από τα παπούτσια. Όχι μόνο τα βγάζουν όταν μπαίνουν στο σπίτι τους, αλλά φροντίζουν να κυκλοφορούν χωρίς αυτά και στα γραφεία τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του δεν φοράνε παπούτσια στη δουλειά. Είναι το ίδιο με το να σερβίρεις σε έναν Ισραηλινό επισκέπτη σοκολατάκια μέσα σε ένα πιάτο σε σχήμα χοίρου!».

Εξίσου έκπληκτοι ήταν οι Ιάπωνες διπλωμάτες που μίλησαν στην εφημερίδα. «Κανένας πολιτισμός δεν βάζει παπούτσια πάνω στο τραπέζι. Τι είχε στο μυαλό του αυτός ο διάσημος σεφ; Αν υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, δεν το βρήκαμε καθόλου αστείο. Ομολογώ ότι αισθανόμαστε βαθιά προσβεβλημένοι για τον πρωθυπουργό μας», τόνισε από την πλευρά του υψηλόβαθμος Ιάπωνας διπλωμάτης που υπηρετεί στο Ισραήλ.

Ο διάσημος chef ωστόσο δεν φάνηκε να προσβάλλεται ή να μετανιώνει για την επιλογή του, αφού πόσταρε φωτογραφίες με τα πιάτα του (συμπεριλαμβανομένου του διαβόητου επιδορπίου) στο λογαριασμό του στο Instagram.

Αναρτήσεις που συγκέντρωσαν πάντως πολλά αρνητικά σχόλια, κυρίως από Ιάπωνες χρήστες του διαδικτύου, που εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον του.

Σχετικές ειδήσεις