ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο λάθος των αρχών προκάλεσε τη δολοφονία Ρουμάνας ιερόδουλης από μετανάστη

Απίστευτο λάθος των αρχών προκάλεσε τη δολοφονία Ρουμάνας ιερόδουλης από μετανάστη

Σοκ και σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία μιας Ρουμάνας ιερόδουλης από Αφρικανό μετανάστη στη Γερμανία – Το απίστευτο παρασκήνιο του εγκλήματος και πώς εντοπίστηκε τελικά ο δράστης.

Οι λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υπόθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ανατριχίλα, καθώς όταν οι αρχές ξετύλιξαν το κουβάρι έμειναν έκπληκτοι.

Και πώς όχι όταν το φρικιαστικό ντόμινο άρχισε από ένα… λάθος ενός δημοσίου υπαλλήλου στον τομέα Μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, δεν έγραψε σωστά τα στοιχεία ενός μετανάστη από την Αφρική που είχε αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία, με κατάληξη τη στυγερή δολοφονία μιας νεαρής Ρουμάνας ιερόδουλης σε οίκο ανοχής.

Η υπόθεση είχε καταγραφεί αρχικά ως μία συνηθισμένη υπόθεση δολοφονίας, με στόχο τη ληστεία, στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, το καλοκαίρι του 2017.

Στις 30 Αυγούστου, ένας 23χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη, ο Soueymane Sidiki, σκότωσε και έκλεψε τη Ρουμάνα Lica Luminata, αφού πρώτα είχε κάνει σεξ επί πληρωμή μαζί της, στο σπίτι της.

Σύμφωνα ωστόσο με την κατάθεση του δράστη από τη Σενεγάλη, ένας άλλος μετανάστης, ο οποίος διέμενε στο ίδιο κτίριο για όσους ζητούν άσυλο με εκείνον, τού είπε ότι μπορεί να εξασφαλίσει εύκολα χρήματα κλέβοντας τις ιερόδουλες που εργάζονταν στην περιοχή, δίχως να υποστεί συνέπειες καθώς «κανείς δεν ενδιαφέρεται γι΄ αυτές».

Μόνο που από την έρευνα της αστυνομίας, αποκαλύφθηκε πως το αίτημα του Soueymane Sidiki για άσυλο στη Γερμανία είχε απορριφθεί δύο μήνες πριν από την άγρια δολοφονία της νεαρής Ρουμάνας και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουνίου. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχε απελαθεί.

Ωστόσο, ο υπάλληλος που είχε αναλάβει την υπόθεσή του στο τμήμα Μετανάστευσης είχε γράψει λάθος τα στοιχεία του, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να διασταυρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε ο 23χρονος να μπει στη λίστα των υπό απέλαση μεταναστών.

Παρέμενε έτσι στη χώρα παράνομα, χωρίς όμως να μπορεί να απελαθεί από τις γερμανικές αρχές!

Ο Soueymane Sidiki φέρεται να επισκέφθηκε την ιερόδουλη στο σπίτι της, ενώ αφού πλήρωσε 50 ευρώ για να κάνει σεξ μαζί της, τη δολοφόνησε, προκαλώντας της ασφυξία με ένα μαξιλάρι. Ακολούθως έκλεψε όσα λεφτά βρήκε στο σπίτι, άρπαξε το κινητό της και διέφυγε.

Λίγο καιρό αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το Σενεγαλέζο μετανάστη στα σύνορα της Γερμανίας με την Τσεχία, μαζί με έναν άλλον παράνομο μετανάστη. Το μοιραίο λάθος του 23χρονου ήταν να αφήσει το κινητό της άτυχης Ρουμάνας ανοιχτό αφού εντοπίστηκε μέσω του σήματος που εξέπεμπε από την αστυνομία που δεν είχε κλείσει την υπόθεση…

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του δράστη, σε μια προσπάθεια ο πελάτης του να αντιμετωπιστεί με επιείκεια, υποστήριξε ότι ο Sidiki προέβη στην εγκληματική αυτή ενέργεια γιατί έχει μία άρρωστη κόρη στη Σενεγάλη και είχε μεγάλη ανάγκη τα χρήματα.

Ο Robert Hankowetz, ανέφερε μάλιστα, ότι ο 23χρονος Αφρικανός είχε «μπερδέψει» σκοπίμως το δημόσιο υπάλληλο στο Μετανάστευσης, δίνοντας ανακριβή στοιχεία, καθώς υπήρχε ένταλμα σύλληψής του (για άγνωστο λόγο) στο Μάλι!

Η δίκη του Σενεγαλέζου για τη δολοφονία της νεαρής Ρουμάνας ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον υπάλληλο που είχε αναλάβει την υπόθεση ασύλου του.

Σχετικές ειδήσεις