ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο χρηματισμού του LSE από τον γιο του Καντάφι

Σκάνδαλο χρηματισμού του LSE από τον γιο του Καντάφι

Νέα ρήξη στις σχέσεις της οικογένειας Καντάφι με τη Βρετανία προκαλούν οι καταγγελίες και υπόνοιες περί χρηματισμού του London School of Economics από τον υιό Καντάφι, με αντάλλαγμα την απονομή τίτλου διδάκτορος.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Κέντρο για τη Μελέτη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του λονδρέζικου πανεπιστημίου το 2008. Λίγο αργότερα δώρισε στο LSE 1,5 εκατομμύριο λίρες μέσω του Ιδρύματος Καντάφι για τη Διεθνή Φιλανθρωπία και Ανάπτυξη, που ίδρυσε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του τμήματος που έδωσε το πτυχίο στον υιό Καντάφι, καθηγητής Ντέιβιντ Χελντ, τοποθετήθηκε προσωρινά στο Δ.Σ. του ιδρύματος, παραιτούμενος μετά από λίγο για λόγους σύγκρουσης συμφέροντος. Σε δηλώσεις του στα βρετανικά μέσα ο καθηγητής Χελντ παραδέχθηκε ότι ο υιός Καντάφι δεν ήταν από τους καλύτερους φοιτητές και ότι την περίοδο της παράδοσης της διδακτορικής διατριβής του υπήρξαν φήμες περί αντιγραφής ή συγγραφής από άλλον, χωρίς όμως να προκύψουν αποδείξεις. Η δωρεά στο LSE ενίσχυσε τις φήμες αυτές.

Την περασμένη εβδομάδα το LSE διέκοψε κάθε σχέση με το ίδρυμα του υιού του πρώην Λίβυου ηγέτη, ωστόσο η Ένωση Φοιτητών του πανεπιστημίου εξέφρασε σε ανακοίνωσή της οργή για την καταγγελία χρηματισμού του πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr