ΚΟΣΜΟΣ

«Μπελάς» για τον Καβαλιέρε ο Σμάγκι

«Μπελάς» για τον Καβαλιέρε ο Σμάγκι

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι η άρνηση μέχρι στιγμής του Ιταλού τραπεζίτη Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι να παραιτηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεφωνική του επικοινωνία με εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού του ομίλου του, ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν πως μπορούν να συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό ζημιώνοντας το συμφέρον της χώρας τους και προκαλώντας, παράλληλα, ένα δυσάρεστο επεισόδιο με μια άλλη, φίλη χώρα», δήλωσε ο «Καβαλιέρε», με ευθεία αναφορά στην Γαλλία και την δυσαρέσκεια του προέδρου Σαρκοζί, που έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ.

«Έχω όμως εμπιστοσύνη στην αίσθηση του καθήκοντος και ευθύνης, τις οποίες διαθέτει οπωσδήποτε ο κ. Μπίνι Σμάγκι, ώστε η δυσάρεστη αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε και για την οποία η κυβέρνηση της Ρώμης δεν έχει καμία ευθύνη, να μπορέσει να ξεπερασθεί το γρηγορότερο δυνατό», πρόσθεσε ο μεγιστάνας - πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr