ΚΟΣΜΟΣ

Από πνευμονία πάσχει ο Μαχμούντ Αμπάς

Από πνευμονία πάσχει ο Μαχμούντ Αμπάς

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή σε νοσοκομείο στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πάσχει από πνευμονία, αλλά η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας (21/5) πολιτικοί και γιατροί.

«Επισκέφθηκα τον κ. Αμπάς στο νοσοκομείο απόψε (σ.σ. χθες Δευτέρα). Πάσχει από πνευμονία και του χορηγούνται αντιβιοτικά», ανέφερε μέσω Twitter ο Άχμεντ Τίμπι, ισραηλινός άραβας κοινοβουλευτικός, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του ογδοντάρη παλαιστίνιου ηγέτη, η εισαγωγή του οποίου αρχικά είχε αποδοθεί σε «επιπλοκές» έπειτα από «μια επέμβαση στο αυτί», έχει «βελτιωθεί αισθητά».

Ο διευθυντής του αραβικού νοσοκομείου Ιστιχάρι, κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε ότι ο Αμπάς έχει μια «φλεγμονή στον δεξιό πνεύμονα»: «Του χορηγείται η απαραίτητη θεραπεία και βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης

Δημοσιοποιήθηκαν εξάλλου φωτογραφίες του Αμπάς καθώς βαδίζει σε διαδρόμους του νοσοκομείου ή ενώ διαβάζει εφημερίδα, σε μια προφανή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης μίλησε με πολιτικούς ηγέτες της περιοχής για να τους καθησυχάσει όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του.

Ο Άχμεντ Τίμπι - ο οποίος είναι επίσης γιατρός - ανέφερε πως περιμένει ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα χρειαστεί να περάσει «πολλές ημέρες ακόμη» στο νοσοκομείο.

Ο 83χρονος Αμπάς, εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή. Ήταν η τρίτη φορά που ο διακομίστηκε σε νοσοκομείο μέσα σε μία εβδομάδα, αφού υπεβλήθη σε μια ήσσονος σημασίας χειρουργική επέμβαση στο αυτί την Τρίτη και εισήχθη για να υποβληθεί σε εξετάσεις το βράδυ του Σαββάτου.

Η κατάσταση της υγείας του Αμπάς, γίνεται συχνά αντικείμενο φημών. Τον Φεβρουάριο, είχαν ήδη κυκλοφορήσει φήμες όταν υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.