ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Ανατροπή στην υπόθεση της εξαφανισμένης πτήσης MH370 - Περιπλέκεται το μυστήριο

Μαλαισία: Ανατροπή στην υπόθεση της εξαφανισμένης πτήσης MH370 - Περιπλέκεται το μυστήριο

Οι έρευνες αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας για την πτήση MH370 των Μαλαισιανών αεροσκαφών, που αγνοείται από το 2014 σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην αεροπορία, θα τερματιστούν την Τρίτη (29/05)

Τη θεωρία ότι ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό οδηγώντας στο θάνατο τους 239 επιβαίνοντες έρχεται να καταρρίψει η εμπειρογνώμονας Christine Negroni.

Η Negroni απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο κυβερνήτης Zaharie Ahmad Shah, ήθελε να αυτοκτονήσει και σκόπιμα επιχείρησε να προσθαλασσώσει το Boeing 777.

Μάλιστα, παρουσιάζει ως απόδειξη φωτογραφίες από τα flaps των πτερυγίων, που βοηθούν στην προσγείωση. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι flaps αυτά δεν είχαν ανασηκωθεί κατά τη συντριβή του Boeing, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος δεν είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Έτσι απάντησε στις εικασίες του Καναδού ερευνητή αεροπορικών δυστυχημάτων, Larry Vance, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή αυστραλιανού δικτύου, είπε ότι o πιλότος ήθελε να αυτοκτονήσει, διατηρώντας ωστόσο ανέπαφο μέχρι την τελευταία στιγμή το αεροπλάνο, ώστε να μην εκτοξευτούν συντρίμμια που θα βοηθούσαν στον από αέρος εντοπισμό του.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την Αυστραλία, αλλά παρά την έλλειψη και της παραμικρής απόδειξης ότι κάποιος από τους πιλότους είχε αυτοκτονικές τάσεις, τα αυστραλινά ΜΜΕ τρελαίνονται μ’ αυτή τη θεωρία», ανέφερε η Negroni, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Να σημειωθεί ότι η πτήση MH370, από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Σχετικές ειδήσεις