ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: «Σοβαρή πίεση» στο δίκτυο Χακάνι από το ΝΑΤΟ

Αφγανιστάν: «Σοβαρή πίεση» στο δίκτυο Χακάνι από το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να ασκεί «σοβαρή στρατιωτική πίεση» στο δίκτυο των ανταρτών Χακάνι, το οποίο πιθανολογείται ότι βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Δυτικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε επικεφαλής.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι παρά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αποστολή του ΝΑΤΟ πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι επιθέσεις ανταρτών έχουν μειωθεί κατά την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, σε σχέση με πέρσι και ότι «οι συνολικές επιθέσεις του εχθρού μειώνονται και ο εχθρός έχει αποδυναμωθεί».

«Θα κρατήσουμε το δίκτυο Χακάνι κάτω από σοβαρή στρατιωτική πίεση. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τους αντάρτες και τα τρομοκρατικά δίκτυα να καταλάβουν ότι πρέπει να πάνε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρουν μία ειρηνευτική λύση είναι να τους κρατήσουμε κάτω από ισχυρή στρατιωτική πίεση» δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των στρατιωτών του από το δίκτυο Χακάνι.