ΚΟΣΜΟΣ

Απόλυτη πλειοψηφία για το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία

Απόλυτη πλειοψηφία για το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία

Μεγάλη νίκη με απόλυτη πλειοψηφία για το Λαϊκό Κόμμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα από την εταιρεία Sigma Dos που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «El Mundo» φέρνει το Λαϊκό Κόμμα πρώτο με 47,6% έναντι 30,6% για τους Σοσιαλιστές.

Η δημοσκόπηση του κυβερνητικού Κέντρου για Κοινωνιολογικές Έρευνες (CIS), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, είχε δώσει επίσης το προβάδισμα 17 μονάδων στο Λαϊκό Κόμμα.

Με αυτό το ποσοστό το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει και την αυτοδυναμία στο βουλευτικό σώμα.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι νέοι μεταξύ 18-29 ετών θα προτιμήσουν το Λαϊκό Κόμμα σε ποσοστό 43% έναντι του 24,4% για τους Σοσιαλιστές. Σχεδόν ένας στους δύο νέοι είναι άνεργοι δείχνουν τα ποσοστά της Eurostat.

Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι επιθυμούν να τιμωρήσουν τους Σοσιαλιστές έπειτα από οκτώ χρόνια στη εξουσία και μετά τη χειροτέρευση της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε αύξηση της ανεργίας από το 9% που ήταν στο τέλος του 2007 στο 21,5% το τρίτο τετράμηνο του φετινού έτους.

Οι εκλογές διεξάγονται στις 20 Νοεμβρίου, μερικούς μήνες πριν από την κανονική εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Θαπατέρο.