ΚΟΣΜΟΣ

Χέρμαν Κέιν: Διαψεύδει την εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Χέρμαν Κέιν: Διαψεύδει την εμπλοκή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ο Χέρμαν Κέιν, ένας εκ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Κέιν τόνισε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για την υπόθεση αυτή και υπογράμμισε ότι συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία.

Η Σάρον Μπίαλεκ, μητέρα ενός 13χρονου παιδιού, κατηγόρησε χθες τον Κέιν για σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο του 1997, όταν τού ζήτησε να της βρει εργασία.

Η γυναίκα αυτή εξήγησε ότι ύστερα από δείπνο, ο Κέιν προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της όταν οι δυο τους βρέθηκαν μόνοι σε αυτοκίνητο.

"Τού ζήτησα να σταματήσει και σταμάτησε", τόνισε η Μπίαλεκ και πρόσθεσε ότι ομιλεί εξ ονόματος όλων των γυναικών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ακόμη δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Χέρμαν Κέιν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδίας Εστιατόρων τη δεκαετία του '90.

"Όλες οι κατηγορίες κατά του Χέρμαν Κέιν είναι εντελώς αναληθείς. Ο Κέιν δεν παρενόχλησε σεξουαλικά ποτέ καμία γυναίκα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομάδα των συνεργατών του Κέιν που έχει αναλάβει την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.