ΚΟΣΜΟΣ

Κριτική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για Ιταλία και Ελλάδα

Κριτική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για Ιταλία και Ελλάδα

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα άσκησε ο Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κ. Σβόμποντα δήλωσε πως είναι «λυπηρό το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ομιλεί μεν πολύ για την Ευρώπη, όμως δεν ασκεί καμιά επιρροή σε κόμματα (μέλη του) και σε πρόσωπα, που δεν είναι πρόθυμα να υποστηρίξουν ή να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής τόνισε ότι ακόμα και μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο αρχηγός των Ελλήνων Συντηρητικών συνεχίζει να είναι απρόθυμος να αποδεχτεί και να υποστηρίξει τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα, τη στιγμή μάλιστα, όπως σημειώνει, που το μεγάλο μέρος των προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας των Συντηρητικών.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ασκεί κριτική στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για την περίπτωση της Ιταλίας και συγκεκριμένα για την επί μακρόν υποστήριξη προς τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Πολλοί έβλεπαν πως ο Μπερλουσκόνι οδήγησε την Ιταλία στην οικονομική καταστροφή, όμως δεν αντέδρασαν και τώρα είναι η ύστατη στιγμή η Δεξιά στην Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη και να συμβάλει επιτέλους στην οικονομική σταθεροποίηση στην Ιταλία και στην Ελλάδα», κατέληξε.